LC Paper ja ha acumulat un 60% d’estalvi energètic en CO2 i vol esdevenir referent d’eficiència energètica juntament amb altres empreses garrotxines

L’empresa garrotxina LC Paper és la impulsora del projecte ‘la Locomotora Energètica’ per aconseguir una major eficiència en la indústria. Des que en el 1993 l’empresa va aplicar un sistema de cogeneració, ja han aconseguit un estalvi energètic de CO2 del 60%, i l’any que ve espera obtenir un 12% suplementari amb l’optimització del transport. El director executiu d’LC, Joan Vila, creu que la Garrotxa reuneix les condicions per convertir-se en un referent en eficiència energètica.

L’empresa garrotxina LC Paper porta onze anys aplicant processos productius que milloren l’eficiència energètica. Ho fa des del 1993, quan van introduir a la indústria el sistema de cogeneració de producció combinada de calor i electricitat. El 2009, la integració de la cogeneració a la fabricació de paper tissú en una de les màquines va suposar un estalvi energètic de CO2 d’un 27%. El 2011 van millorar el producte, fent un paper tissú d’una capa en comptes de dues. Això els va reportar un estalvi en CO2 del 21%. Fa un mes, van transformar una de les màquines perquè produís paper tissú d’una capa, i van aconseguir un estalvi suplementari del 17%. Des del 2009, doncs, LC Paper ha aconseguit un estalvi energètic en CO2 acumulat del 60%.

Per l’any que ve, esperen obtenir un 12% d’estalvi suplementari amb optimitzant el sistema de transport. Ha estat LC Paper qui ha proposat a Wattia Innova la constitució d’un grup d’empreses que volen apostar decididament per l’eficiència energètica i que vulguin formar un referent a la comarca A LC Paper i Wattia se’ls han unit Noel Alimentària i La Fageda. Per a Joan Vila, les condicions que es donen a la Garrotxa són propícies per crear el projecte de la Locomotora Energètica.

x