Els ‘Amics del Tren Olot-Girona’ guanyen el ‘Premi a la maqueta europea’ de la RailExpo de París

L’Associació ‘Amics del Tren Olot-Girona’ ha estat guardonada amb el primer ‘Premi a la maqueta europea’ de la mostra RailExpo 2014 que es celebra a París fins aquest diumenge. L’associació hi llueix una reproducció de l’estació d’Olot i la de les Planes d’Hostoles. Durant tot aquest cap de setmana l’entitat s’ha exposat al certamen amb la maqueta guanyadora i el gegant ferroviari, en ‘Naoise’, que es va presentar públicament fa només unes setmanes a Olot. El president de l’entitat, Ignasi Riera, i el secretari, Antoni Serra, han mostrat  la seva satisfacció a Olot Televisió per aquest reconeixement des de la capital francesa.

Aquest 2014 fa 170 anys dels primers projectes per fer arribar un ferrocarril de Girona fins a Olot. De fet aquell mitjà de transport no va arribar a la Garrotxa, en concret a les Planes d’Hostoles, fins el 1.902 i Olot va haver d’esperar fins el 1.927. El tren va estar en funcionament durant 42 anys i el 69 l’Estat va decidir tancar el tram tot i els informes favorables a una possible rendibilitat. Encara avui la Garrotxa té molt present el tren i prova d’això és l’Associació Amics del Tren Olot-Girona. L’entitat viurà a partir d’aquest divendres i fins diumenge la fita més important dels seus 15 anys d’història. Participaran a la RailExpo de París, la gran mostra internacional dedicada al modelisme ferroviari, amb una maqueta feta artesanament pels membres de l’entitat olotina. Medeix 18 metres lineals i té les 5 estacions del tram garrotxí de la línea del tren, que va des d’Olot a les Planes d’Hostoles.

IMG-20141130-WA0020

 

x