Lluïseta Auguet guanya el concurs de ratafia casolana de la Fira de la Ratafia de Besalú

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Besalú la tradicional Fira de la Ratafia. Aquesta és una fira que fa 22 anys que es du a terme al municipi i on l’esdeveniment principal és el concurs de ratafies casolanes, que enguany l’ha guanyat la Lluïseta Auguet.

Fins a 28 ratafies casolanes han participat enguany al concurs de ratafia de Besalú.  El fet més característic del concurs és que està tancat als habitants del municipi per tal d’aconseguir un producte alimentari tradicional i típic de Besalú. Aquest migdia s’ha fet la cata, que ha anat a càrrec d’un jurat format per 14 persones, entre elles hi havia ratafiaires, alguns d’ells tan coneguts a la comarca com Xavier Codina de Ratafia Russet. Part del jurat estava format per gastrònoms, com el besaluenc Salvador Garcia-Arbós o el cuiner Pep Nogué.

La ratafia guanyadora d’aquesta 22a edició va ser la de Lluïseta Auguet, una besaluenca que ha participat en totes les edicions i no havia guanyat encara. El premi que es va endur és poder envasar unes 1000 ampolles del seu licor casolà que es vendran en la fira de l’any que ve. A més del concurs de ratafies casolanes, la Fira de la Ratafia també compta amb un mercat amb mostra, venda i degustació d’aquest licor. Enguany i a causa de la pluja, la Fira s’ha traslladat de la Plaça Llibertat del municipi, on es fa habitualment, al local de Cal Tronc.

La Fira de la Ratafia de Besalú va néixer el 1993 amb l’objectiu de potenciar aquest licor català amb tanta tradició artesana a la Garrotxa. En l’edició d’enguany i per primera vegada s’ha fet també un concurs de dolços elaborats amb ratafia.

x