La jornada central del Gran Recapte d’Aliments a la Garrotxa recull 31.000 quilos de productes bàsics

El Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa ha tornat a superar les xifres de participació dels últims anys. La jornada central d’aquest dissabte 29 de novembre ha recollit 31.000 quilos d’aliments i productes bàsics, en una diada que ha estat marcada per la gran mobilització dels garrotxins i també per la pluja.

Tot i que la pluja ha posat a prova la solidaritat dels garrotxins, la jornada central del Gran Recapte ha tornat a ser un nou èxit. Només aquest dissabte 29 de novembre, s’han recollit 31.000 quilos d’aliments i productes bàsics, 4.800 quilos més que durant la jornada central del 2013 i molt a prop dels 39.000 quilos amb els que es va tancar tot el Gran Recapte de 2013. Amb aquestes dades, el 5è Gran Recapte -que organitza el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que compta amb la col·laboració de tots els Ajuntaments i diferents entitats de la comarca- continua superant, un any més, els resultats obtinguts des de la seva primera edició a la comarca l’any 2010.

El primer rècord del Gran Recapte el van batre els mateixos voluntaris. Un total de 280 persones -20 més que l’any passat quan s’hi havia sumat 100 voluntaris més que al 2012- han participat de la jornada central d’aquest dissabte a Olot. Des de les 10 del matí i durant onze hores ininterrompudes, els col·laboradors no han deixat d’informar els clients dels 16 supermercats d’Olot del perquè de la campanya i dels aliments i productes bàsics necessaris per a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Segons han explicat els mateixos voluntaris, la majoria de les persones ja estaven assabentats de la campanya i hi ha participat activament (en alguns casos fins i tot han aportat carros de compra complerts). Personal de la Creu Roja i aquest any, com a novetat, també particulars i empreses de transport han estat els encarregats de traslladar tot el material al Centre de Distribució d’Aliments, situat a l’Avinguda Girona.

Càritas Garrotxa ha volgut fer una crida perquè com que alguns dels productes recollits tenen una durada breu, les donacions puguin repetir-se al llarg de l’any”. Per fer-ho possible, només cal dirigir-se al Centre de Distribució d’Aliments en horari de les 9 del matí a les 2 del migdia.

Una vegada finalitzada la jornada central del Gran Recapte que s’ha concentrat a Olot, la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics continua a la resta de municipis de la comarca. En total s’han habilitat 64 punts de recollida a les diferents poblacions de la Garrotxa on es poden continuar fent aportacions fins al pròxim 5 de gener.