Girona i la Generalitat demanen responsabilitats per la inundació del túnel del TAV i Figueres vol declarar la població zona catastròfica

A mesura que el cabal dels rius torna a la seva normalitat, les ferides en els municipis s’acaben i només en queden les cicatrius. Ja s’ha restablert el servei del Tren d’Alta Velocitat entre Girona i Figueres. El primer tren que ha arribat a la capital de l’Alt Empordà ho va fer ahir a tres quarts de quatre de la tarda. L’Ajuntament de Girona i la Generalitat han demanat responsabilitats a ADIF després de la segona inundació en dos mesos del túnel de l’AVE a Girona.

De la seva banda, Marta Felip, alcaldessa de Figueres, la ciutat més afectada per la llevantada, ha declarat que ja han començat els contactes per declarar la població i els municipis veïns zona catastròfica per accedir a més compensacions que les que poden cobrir les asseguradores privades. El fort aiguat a Figueres va generar un remolí a la riera de sota la rambla que va provocar l’esvoranc.