El pressupost de la Generalitat preveu destinar a la Garrotxa 716 mil euros d’inversió durant el 2015, l’aportació més modesta de les comarques gironines

El pressupost de la Generalitat per al 2015 invertirà 50 milions d’euros a les comarques gironines, el 5% del total a Catalunya. La comarca que rebrà les inversions més modestes és la Garrotxa amb 716 mil euros. D’aquests, la partida més important, 466 mil euros, es destinarà a actuacions de conservació a la Vall de Bianya.

El pressupost de la Generalitat presentat pel Govern pel 2015 confia un total de 2.500 milions a ingressos extraordinaris que, segons el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, haurien de servir per cobrir el decalatge amb les despeses contemplades als comptes. 2.100 milions es deixen en mans de la negociació del Govern amb l’Estat perquè es paguin deutes històrics com la disposició addicional tercera de l’Estatut, bestretes com la del fons de competitivitat de l’any que ve, i compensacions com la de l’impost de dipòsits bancaris. La resta, 317 milions, es preveuen aconseguir a partir de noves concessions i de la venda de patrimoni de la Generalitat.

El gran gruix de les inversions, un 76%, es queda a l’àmbit metropolità i Barcelona. A les comarques gironines la Generalitat invertirà 50,3 milions d’euros, un 5,3% del total. L’última comarca en quantitat d’inversió prevista a la demarcació és la Garrotxa amb 716 mil euros, lluny de la penúltima, el Pla de l’Estany, on s’hi destinarà prop d’un milió 200 mil euros. La comarca que s’enduu una inversió més elevada és la Selva, amb 12 milions i mig. El Ripollès rebrà inversions per valor de 7 milions d’euros. La major partida que es preveu aportar a la Garrotxa es destinarà a actuacions de conservació semi-integral a la Vall de Bianya. Concretament, la inversió es destinarà al manteniment d’obra civil, senyalització vertical i barreres de seguretat. La suma d’aquestes actuacions ascendeix a 466 mil euros, més de la meitat del que es preveu invertirà a la comarca.

x