El programa ‘Pros i Contres’ d’Olot Televisió emet un reportatge que analitza el passat, present i futur de la nova plaça mercat

La nova plaça mercat d’Olot es va inaugurar el passat divendres 28 de novembre. És un equipament innovador que ha suposat un canvi a la ciutat. Avui, el programa ‘Pros i Contres’ d’Olot Televisió, hi dedica un reportatge elaborat pels equips informatius. Acompanyat de l’entrevista a l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas i el director general de Comerç de la Generalitat, Josep maria Recasens, el reporatge explica com s’ha arribat a crear aquest nou edifici i quina és la història dels mercat a Olot, a l’hora que reflexiona sobre el paper dels comerços i els placers a la capital garrotxina.

En el reportatge, els explicarem com és que la nova plaça mercat: A peu de carrer, hi trobem el mercat municipal amb les parades dels placers i les escales mecàniques que ens condueixen al Mercadona. A l’altre planta, hi ha magatzems, a més d’una zona d’ús públic per activitats. També hi ha dues plantes subterrànies: en la primera hi ha el supermercat Mercadona, amb lavabos públics i magatzem; i la segona amb una zona d’aparcament de vehicles que permet ampliar l’equipament actual.

A l’hora, parlarem amb els autor del projecte, que va guanyar el concurs públic: LAND Urbanisme i Projectes, que van voler idear un edifici on s’hi reflectis un nou concepte de mercat. En el reportatge, també els explicarem que on hi ha la nova plaça mercat, i als seus voltants, s’hi està creant l’anomenada ‘Illa energètica d’Olot’, que ha impulsat la companyia olotina Wattia Innova i Gas Natural, i que inclou diferents equipaments públics de la ciutat. I d’altra banda, reflexionarem sobre el fet que els placers hagin de conviure amb una gran superfície, una situació que genera certes inquietuds.

Farem un recorregut històric, i els explicarem que aquesta, és la ‘quarta’ plaça mercat de la ciutat d’Olot, ja que antigament n’hi havia hagut tres més: una que va quedar a mig fer (als voltants del 1937), una altre que es va començar a construir el 1951 i que va durar fins el 1976; i finalment, l’antiga plaça mercat que tots coneixem, que ha donat servei a la ciutat fins el 2013. Gràcies a les imatges cedides per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa podrem endinsar-nos en el temps i comprovar com ha canviat l’equipament al llarg dels anys.

Aquest nova plaça mercat d’Olot té el repte d’encarar el futur amb voluntat de renovació i de continuar representant un paper destacat en la vida de la capital garrotxina, com ho ha fet anys enrere; i de continuar essent un punt de trobada per a molts ciutadans i ciutadanes.