La Diputació de Girona destinarà 250.000 euros a impulsar l’emprenedoria arreu de la demarcació

Un estudi d’innovació a les empreses gironines detecta que a la demarcació hi ha 262 empreses que realitzen activitats innovadores, el que representa un 14,3% del total d’empreses, el doble respecte de la mitjana catalana. Per tal de millorar encara aquesta xifra, la Diputació de Girona obrirà una convocatòria el mes de gener amb un pressupost de 250.000 euros per a una vintena de projectes innovadors.

La innovació és una de les apostes de futur per a les empreses i també per a la recuperació econòmica. És per aquest motiu que s’ha realitzat un estudi per analitzar les activitats innovadores a la demarcació de Girona. En ell s’ha detectat que el 14,3% de les empreses de la demarcació desenvolupen activitats innovadores, concretament 262.

L’estudi conclou que la intensitat d’innovació de les empreses gironines és superior a la mitjana catalana i espanyola. I és que, mentre en general l’activitat innovadora es relaciona amb la dimensió de l’empresa, a la demarcació no és així. La diferència és que a Girona es relaciona amb empreses de menys de 50 treballadors.

A més també han destacat que la presència de les empreses gironines és notable en alguns dels principals clústers productius en l’àmbit de Catalunya.

Per tal de millorar el nombre d’empreses gironines que realitzin activitat econòmica, la Diputació engegarà a partir del gener del 2015 una convocatòria per finançar el 50% dels projectes innovadors d’unes 20-25 empreses. Compten amb un pressupost d’uns 250.000 euros.

x