Júlia Rubio i l’Associació Yagaru de Dones Subsaharianes de la Garrotxa editen el primer receptari solidari de cuina africana de Catalunya

Júlia Rubio i l’Associació Yagaru de Dones subsaharianes de la Garrotxa han editat un receptari de cuina africana, el primer editat a Catalunya amb finalitats solidàries. Els beneficis per la venda del llibre es destinaran a col·laborar amb la creació d’una  empresa d’elaboració de farines i derivats amb cereals de producció local a Gambisara, Gàmbia.

‘Àfrica en un plat’ és el receptari de cuina que ha creat l’Associació de Dones Subsaharianes de la Garrotxa. En ell, també hi apareixen plats com al Yuka, el Molo o el Sangume. Es tracta del primer receptari de plats africans fet a Catalunya amb finalitats solidaries.  Els guanys de la venta d’aquest llibret gastronòmic, escrit i dissenyat per la tècnica en cooperació Julia Rubio, aniran destinats a la segona fase d’un projecte, que es fa a Gàmbia, en què es construirà un molí.

El 2010 ja es va començar a fer el primer projecte de codesenvolupament que va consistir en la construcció d’un local i l’equipament d’una empresa de transformació agrícola d’elaboració de farines i derivats amb cereals de producció local, que a l’hora fa programes d’alfabetització i formació de dones, on hi van participar, igual que amb aquest projecte, el Consorci d’Acció Social i diverses entitats garrotxines entre les quals hi destaca l’Associació de Dones Alba.  

Es tracta d’un receptari que va més enllà de la cuina. Aquesta és una petita experiència que pretén continuar creixent i afegint altres territoris i empreses per arribar a aconseguir un gran canvi.

x