Inaugurada la 22a Mostra de Pessebres amb els diorames de l’Associació de Belenistas de Jerez i pessebres d’arreu del món com a principal novetat

Aquest cap de setmana s’han iniciat les activitats de Nadal a Olot. Avui a la tarda s’ha inaugurat la 22a edició de la Mostra de Pessebres. Aquest és un certamen de referència a Catalunya que es podrà visitar fins el 6 de gener.

Can Trincheria ha estat l’espai escollit per inaugurar la 22a Mostra de Pessebres d’Olot, un esdeveniment de referència a Catalunya per la tradició pessebrista de la comarca. La mostra conté més de 100 diorames repartits en cinc seus diferents a la ciutat. L’espai amb més pessebres és l’Hospici. Aquí s’hi poden veure les obres de l’Associació de Pessebristes d’Olot que enguany han fet un homenatge al centenari de la mort de Josep Berga amb un pessebre de grans dimensions. En aquest mateix espai també s’hi troben les obres dels pessebristes convidats d’aquesta edició: l’Associació de Belenistas de Jerez, considerades una de les millors de tota la península. Han portat fins a la capital garrotxina un total de 30 diorames que narren la història des de l’Anunciació de Maria fins al retorn de la família a Nazaret.

A l’Hospici també s’hi troba una de les principals novetats de la 22a edició. Sota el títol “Volta el món i torna a Olot” s’hi exposen diorames d’arreu del món pertanyents a una col·lecció privada del empresari olotí Joan Martí.

El Museu dels Sants acull el pessebre que, una vegada més, l’artista David López ha elaborat amb les figures de la col·lecció Renart. En aquest cas la novetat és la incorporació de les figures de Ramon Amadeu que és la primera vegada que surten de la seva vitrina.

Com sempre la nota diferent en la Mostra de Pessebres es pot visitar als Claustres del Carme on els alumnes de l’Escola d’Art d’Olot han fer una versió contemporània de l’Estel de Nadal. Aquest està format per un focus en forma d’estel que esta envoltat d’un mar de núvols que “representa les coses immaterials que no poden tocar per Nadal, com la màgia l’alegria o els desitjos dels nens” explica Xus Ferrusola, coordinadora d’ensenyaments artístics del centre educatiu.

La Mostra s’ha inaugurat aquesta tarda i es podrà veure fins el 6 de gener.

Deixa un comentari