Les ratxes de vent del nord, que ahir van afectar a Catalunya, van deixar pocs danys materials a la Garrotxa

Les ratxes de vent del nord que ahir van afectar Catalunya va causar pocs danys a la Garrotxa. Els fets més destacats van ser el tall elèctric que es va produir durant unes hores a Sant Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles, i a la Canya un arbre va caure enmig d’un carrer.

La tramuntana es va deixar notar amb força ahir a tot el país, i la Catalunya central va ser la zona més afectada per aquesta entrada de vent del nord, perquè les estructures no estan acostumades a que els arribi la tramuntana amb aquesta força, provocant dos morts a Terrassa. A la Garrotxa hi va haver pocs danys per aquest episodi climatològic: on van notar més les incidències causades pel vent del nord va ser a Les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols, on es van quedar sense electricitat durant unes hores. A Olot, la Brigada Municipal va haver d’actuar a diversos punts on es van malmetre senyals viaris; una tanca d’obra va caure a terra al nou espai obert que es construeix al costat de la Plaça Clarà, i un arbre de la nova plaça Mercat també va caure per la tramuntana. La imatge més espectacular es va produir a la Vall de Bianya, on un arbre va caure enmig del carrer Lluís de Bolós de La Canya. La intervenció dels Bombers va permetre que es recuperés ràpidament la circulació al carrer afectat.