La Plataforma Riudaura Junts Contra el Fracking i l’Ajuntament es reuniran per fer balanç i reiteren la intenció de fer nous pasos contra la fracturació hidràulica

Aquests dies es compleixen dos anys des que el poble garrotxí de Riudaura va organitzar-se contra les pretensions d’una empresa de fer prospeccions al municipi amb la intenció de sostreure’l mitjançant la fracturació hidràulica, una tècnica que utilitza components químics per trencar la roca del subsòl i extreure’n el gas. El poble es va unir sota la plataforma Riudaura Junts contra el Fracking. Dos anys després, els seus portaveus fan balanç de la lluita que van emprendre i quins han estat els fruits obtinguts.

Riudaura Junts contra el Fracking compleix dos anys. La plataforma va acollir la pràctica totalitat dels veïns de Riudaura des del primer moment en què els van arribar notícies que l’empresa Teredo Oils tenia intenció de fer prospeccions al municipl per buscar-hi gas. L’Ajuntament i la plataforma es feliciten per haver aconseguit una unitat que va propiciar la creació d’una llei catalana contra la fracturació hidràulica.

Ara, el consistori i Riudaura Junts Contra el Fracking admeten que la decisió del consell de ministres de recórrer-la ha estat un cubell d’aigua freda. Més enllà de l’Estat espanyol, els Estats Units segueixen una política d’aposta decidida pel fracking. El seu objectiu és esdevenir independents des d’un punt de vista energètic respecte dels països que actualment controlen els grans pous de combustibles fòssils. Tant la plataforma com l’Ajuntament asseguren que seguiran lluitant perquè no es practiqui la fracturació hidràulica en el seu municipi.