L’Ajuntament de Riudaura reprèn el projecte de la depuradora i ja està negociant la ubicació de l’equipament

Riudaura és dels pocs pobles que encara no té depuradora. L’equipament és una demanda gairebé històrica dels veïns, que cada estiu pateixen les males olors de la riera. L’Ajuntament no pot seguir esperant. Ha trobat un model de depuradora que creuen que poden costejar, si demanen un crèdit. El consistori ja s’ha posat a negociar la ubicació de l’equipament amb els propietaris dels terrenys que hi ha al poble. A l’estiu vol tenir el projecte ja encaminat.

El 2012 la diagnosi prèvia al Programa del Cicle de l’Aigua del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa determinava que l’aigua de la garrotxa pot ser considerada bona o molt bona. Tot i així, ja s’apuntava que a la Garrotxa li faltaven tres depuradores per complir amb el programa de sanejament de Catalunya. Una de les depuradores que falten és la de Riudaura. El 2002, el projecte va arribar aparèixer publicat al Diari Oficial de la Generalitat, però les diferències de criteri sobre la ubicació i el recorregut de les canonades van acabar per aturar-lo. El poble segueix arrossegant des de llavors aquesta mancança. Es fa notar especialment a l’estiu, quan els veïns senten les males olors procedents de la riera.

Ara l’Ajuntament de Riudaura vol reprendre el projecte de la depuradora. Ha trobat un model de depuradora que s’ajusta a les seves necessitats i a les seves possibilitats econòmiques. El consistori ja negocia amb els propietaris dels terrenys la ubicació on s’ubicarà la depuradora.