El Consell Comarcal de la Garrotxa afrontarà el 2015 amb 650.000 menys en el pressupost

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat el pressupost per al 2015 de 14 milions 400 mil euros, 600 mil euros menys que al 2014. L’equip de Govern, de Convergència i Unió, ha admès la dificultat que ha suposat tancar els comptes, que reflecteix la reducció d’aportacions, sobretot procedents de la Generalitat. Alhora, s’ha intentat permetre marge de maniobra a l’equip de Govern que es formi després de les properes eleccions municipals, previstes al maig. El pressupost s’ha aprovat amb l’abstenció del PSC i Esquerra.

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat el pressupost per al 2015 de 14 milions 400 mil euros, un 4% inferior que al 2014, atenent a les dificultats de finançament de la corporació. Es redueix un 10% la partida destinada als càrrecs electes i un 25% les aportacions als partits polítics. També es redueixen les aportacions a entitats i associacions. D’altra banda, s’ha fet un esforç per mantenir la plantilla que actualment treballa per a la corporació.

L’àrea del pressupost del Consell amb una partida més important continua sent per a Medi Ambient, que compta amb 8 milions 600 mil euros per desenvolupar els seus projectes. En aquest capítol s’inclou la inversió d’un milió 300 mil euros per a la millora i adequació del dipòsit de l’abocador de Beuda, una actuació que permetrà allargar la seva vida. El pressupost s’incrementa per a l’àrea de promoció econòmica, gràcies a la subvenció de la Generalitat en el marc del Pla de Foment Turístic. El pressupost s’ha aprovat amb l’abstenció del PSC i Esquerra.