Olot es converteix en ciutat ambaixadora de la Fundació Richi contra càncer infantil

Olot s’ha convertit en la segona ciutat ambaixadora de la Fundació Richi. Això suposa que la ciutat posarà a la disposició de la fundació totes les eines necessàries perquè aquesta doni a conèixer els seus projectes. Ahir mateix ho van fer davant els mitjans, on van presentar el projecte de creació de beques de formació especialitzada en càncer infantil entre el Dana- Farber Cancer Institut de Bòston i l‘Hospital Sant Joan de Déu.

Un concert solidari amb diversos grups garrotxins va ser una de les primeres activitats que es van organitzar a la Garrotxa per ajudar en Richi, un nen amb càncer cerebral que va haver de viatjar als Estats Units per ser tractat. Ara Olot es torna a bolcar amb la Fundació Richi convertint-se ciutat ambaixadora. Això significa que l’ajuntament parà a disposició de la fundació les eines necessàries per donar a conèixer els seus projectes, com ara l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Acollir ciutats ambaixadores permet a la fundació posar-se en contacte, a través d’aquestes ciutats, amb “empreses, associacions de comerciants, entitats” i “ajudar-la a fer arribar el missatge de com es pot col•laborar amb la fundació” explica Lluís Martí, portaveu de l’organització, justificant la creació de les ciutats ambaixadores.

La Fundació Richi està centrada actualment en un projecte de formació especialitzada en càncer infantil. Es basa en la creació de beques de 100.000€ per enviar un especialista neurocirurgià al Dana-Farber Cancer Institut, que es l’hospital que va tractar en Ritchi a Bòston, per tal que adquireixi experiència en oncologia infantil i torni a l‘Hospital Sant Joan de Déu per posar en pràctica els coneixements adquirits. La malaltia d’en Richi va fer veure a l’Associació que “hi ha una mancança en l’especialització de oncologia pediàtrica” cosa que sí que tenen en l’institut de Boston, assegura Martí. Per altra banda, la responsable de l’àmbit de la infància de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Glòria Garcia, apunta que, tot i el cost enviar a especialistes a formar-se als Estats Units, és “més rendible econòmicament portar el coneixement del Dana-Farver a casa nostra” que no portar els malalts allà.
Per aconseguir els 100.000€ necessaris per la beca de formació, la fundació ho fa a través de ‘Teaming’, una plataforma de micro-donacions en la que els usuaris aporten 1 euro al més a la fundació adscrita. Un total de 8.000 ‘teamings’ serien suficients per subvencionar les beques. La formació d’especialistes als Estats Units no és l’únic projecte que la fundació te en ment. També es vol crear una unitat funcional multidisciplinar dins l’Hospital Sant Joan de Déu dedicada només a clients amb tumors cerebrals en la que s’avaluaria i identificaria les deficiències que poden haver sorgit a causa del tumor i les seqüeles causades pel tractament de la malaltia per facilitar així que es pugui readaptar en la vida quotidiana un cop superat el càncer.

Deixa un comentari