Mor l’escriptor i periodista Joan Barril, qui va estar vinculat amb mitjans com Olot Televisió i Ràdio la Vall

El periodista i escriptor Joan Barril, editor i presentador del programa ‘El cafè de la República’ de Catalunya Ràdio ha mort a Barcelona als 62 anys. Barril estava ingressat a l’Hospital Clínic de Barcelona a causa de les complicacions d’una pneumònia que el va obligar a deixar l’antena.

Barril va escriure més de 16.000 articles periodístics i ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació escrits, radiofònics i televisius.  Estava molt vinculat a la Garrotxa, concretament a les Preses, on els seus pares havien tingut una segona residència. Aquesta relació amb la comarca el va portar a col·laborar amb mitjans locals com Ràdio la Vall. L’any 1.994 hi va conduir el programa d’actualitat del dissabte ‘El debat de les Preses’ aportant la seva professionalitat en una emissora municipal. Al cap de poc temps, el 1.999, també va col·laborar amb l’arrencada d’Olot Televisió, presentant l’espai d’entrevistes ‘Converses, amb Joan Barril’, durant algunes temporades.

Actualment presentava el programa ‘El Cafè de la República’ de Catalunya Ràdio i publicava un article d’opinió diari de dilluns a divendres a ‘El Periódico de Catalunya’. Barril també havia presentat el magazín cultural ‘Qwerty’ a Barcelona TV i el programa matinal de l’extinta emissora COM Ràdio ‘La R-Pública’. Havia estat director del setmanari ‘El Món’ i director del programa ‘L’illa del tresor’ al costat de Joan Ollé al Canal 33.

x