El Somriure de Carla i Càritas Garrotxa recapten més de 1.000 euros cadascuna en les activitats solidàries del cap de setmana

Ahir Olot es va convertir en ciutat solidària. Al llarg de la jornada es van dur a terme varies activitats destinades a recaptar fons per diverses causes. Durant tot el dia el Pavelló Firal es va convertir en una festa infantil per donar suport a la investigació de l’Atròfia Muscular Espinal. Al vespre la Coral Fructus Temporis va actuar en benefici de Càritas Garrotxa.

Al voltant de 400 globus verds es van enlairar ahir a Olot en motiu de la celebració del dia de l’Atròfia Muscular Espinal. Aquesta és una malaltia degenerativa que a la capital garrotxina s’identifica amb el nom de Carla, la nena olotina que la pateix. El col·lectiu El Somriure de Carla va ser l’organitzador de l’acte a la Garrotxa, que al llarg del dia va aconseguir recaptar 1300 euros. D’aquests el 50% es destinarà a ajudar a la Carla i, en aquesta ocasió, l’altre meitat dels diners recaptats es destinaran a la investigació de l’Atròfia Muscular Espinal, malaltia que causa molta mortalitat infantil, diu Bea Carmona, mare de la Carla que explica el simbolisme dels globus: “els nostres fills des d’aquí llencen els globus i els nens que ja no hi són els reben des de dalt”. Castells inflables, karts, manualitats i la visita de personatges d’Star Wars són algunes de les activitats que els mes petits van poder fer durant tota la jornada.

La coral Fructus Temporis durant el Concert de Nadal

En un altre racó ben diferent de la ciutat, el Santuari del Tura, es va dur a terme una altre acte benèfic. A les set del vespre el cor garrotxí Fructus Temporis va oferir un concert de Nadal benèfic a favor de Càritas Garrotxa. Carles Oller, president de l’entitat, va valorar molt positivament l’assistència a l’acte i va destacar el “ressò mediàtic al voltant del concert” indicant que “a vegades la rendibilitat de l’acte no es directament proporcional als diners recaptats” ja que la llavor sembrada amb la iniciativa en algun moment tindrà “un fruit que també es recull”. La coral va fer la seva actuació de franc. Per aquest motiu Càritas no va cobrar entrada, només va demanar la voluntat als assistents que va sumar fins a 1.200 euros.