A partir d’ara els restaurants estan obligats per normativa a informar sobre la composició dels aliments

Des d’aquesta setmana, qualsevol establiment que ofereixi aliments llestos per al consum final està obligat a etiquetar, de forma clara, la seva composició. Restaurants, cafeteries, cases de colònies o albergs han d’informar, per exemple, sobre els ingredients que poden provocar al·lèrgies.

A partir d’ara, a més dels aliments envasats, és obligatori informar sobre la presència de components al·lèrgens també en els productes no envasats i això afecta especialment restaurants i cafeteries. Això implica que el restaurador haurà de tenir una fitxa escrita sobre cada plat on es facin constar els al·lergògens que conté. Des del sector de la restauració ja hi ha qui es queixa d’una complicació més per als petits establiments. Brussel·les dóna tres anys de marge a les empreses alimentàries per adaptar-se al nou sistema d’etiquetatge, i treballarà en la creació d’una base de dades comunitària que aplegui les normatives nacionals en aquesta matèria.

Deixa un comentari