Els establiments garrotxins estan adaptant la carta a la nova normativa europea d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

El nou reglament establert per la Unió Europea obliga al sector hostaler a proporcionar una carta on s’hi especifiqui tots els ingredients que puguin causar al·lèrgies o intoleràncies. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa ja ha avisat als establiments de la comarca, que estan adaptant els canvis als menús.

Fins ara qualsevol persona que necessités saber algun ingredient en concret que tenia un plat, podia demanar-ho al cambrer o fins hi tot, sol·licitar un menú adequat a les seves necessitats. Doncs, a partir d’ara, no caldrà fer-ne la petició, ja que per norma, el sector hostaler ha de proporcionar una carta, que pot ser annexa a la carta normal, on s’hi especifiqui tots els ingredients que puguin causar al·lèrgies o intoleràncies. El passat 13 de desembre va entrar en vigor aquest nou reglament establert per la Unió Europea.

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa reconeix que la majoria d’establiments encara no tenen aquesta carta adaptada, ja que tan sols fa tres dies que s’ha instaurat. L’Associació no creu que aquests dies d’adaptació suposin cap problema, ja que sempre han informat als clients què els han avisat prèviament que pateixen una intolerància o una al·lèrgia.

L’objectiu d’aquest nou reglament és protegir als clients i que s’atorguin les responsabilitats als restaurants, davant d’una mala informació l’al·lergen, ja que fins ara, si prenies un aliment i quedaves contaminat, la responsabilitat requeia en el proveïdor o en el consumidor final .

Deixa un comentari