Unes 4.000 persones utilitzen de mitjana la línia d’autobusos Exprés.cat entre Olot i Girona

L’empresa de transports Teisa ha invertit 1 milió 700 mil euros per adquirir 9 autobusos nous. Vuit d’aquests vehicles disposen de plataforma per a persones amb mobilitat reduïda. Els nous autobusos se sumen als dos de la xarxa exprés.cat que treballen a les comarques gironines. En concret, l’1 de juliol passat, com saben, es va posar en funcionament la primera línia d’aquestes característiques a la demarcació gironina, la que uneix Girona i Olot. Unes 4.000 persones utilitzen de mitjana aquest servei i està previst que s’instal·lin sis línies més.

;

L’empresa banyolina Teisa ha incorporat nou autobusos nous a la seva flota per renovar alguns dels vehicles dels que ja disposava. La compra del nou transport ha suposat una inversió d’un milió set-cents quinze mil euros. Es tracta d’autocars de diverses característiques, depenent del servei que ofereixen. En aquest sentit, es tracta d’un autobús urbà de 85 places, un autocar suburbà amb 59 llocs disponibles, cinc autocars interurbans de 59 i 55 places, un autobús discrecional de 55 places i un microbús de 28 places i fins 8 per a persones de mobilitat reduïda. De fet, 8 dels nous vehicles estan preparats amb plataforma per a persones amb dificultats de mobilitat, superant el 90% d’adaptació a la flota de transport regular. A la presentació dels nous vehicles va assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, qui va ressaltar la importància d’apostar per la mobilitat sostenible. Aquests nou autobusos nous se sumen als altres dos que es van estrenar al mes de juliol i que van ser els primers autobusos d’altes prestacions de les comarques gironines en oferir el servei exprés.cat entre Olot i Girona. De fet, des que va entrar en funcionament aquest servei l’utilitzen una mitjana de 4.000 usuaris al mes.

La xarxa d’autobusos exprés és l’aposta del govern català per potenciar el transport públic i connectar diversos punts del país amb la màxima rapidesa possible. A banda del trajecte Olot-Girona, a la demarcació de Girona hi ha sis línies més dins aquesta xarxa d’altes prestacions. Actualment la flota d’autobusos de la Teisa compta amb 147 autocars. En els darrers vuit anys s’han comprat 61 vehicles per valor de més de 12 milions d’euros.

x