Troben un niu de vespa asiàtica prop del vessant sud de la cinglera de Castellfollit, al terme de Sant Joan les Fonts

Un veí de Castellfollit de la Roca ha identificat un niu de vespa asiàtica, situat al terme municipal de Sant Joan les Fonts, prop del vessant sud de la cinglera de Castellfollit. Es preveu que els agents rurals l’eliminin aquesta mateixa setmana.

Segueixen detectant-se nius de vespa asiàtica a la Garrotxa. El darrer es troba situat prop del vessant sud de la cinglera de Castellfollit de la Roca, al terme municipal de Sant Joan les Fonts. Un veí del municipi castellfollitenc va identificar el vesper ara fa una setmana, després de dos anys presenciant exemplars d’una nova espècie a la zona. La identificació del niu va ser possible arran de l’episodi de vent que va tenir lloc a principis de la setmana passada.

Després de rebre l’avís, els Agents rurals estan estudiant com treure el niu, situat en una zona boscosa prop del riu Turonell, de difícil accés per culpa de la vegetació. De totes maneres, es preveu que es despengi el vesper aquest divendres. És el tercer niu que es troba a la Garrotxa, després dels dos localitzats a la Vall d’en Bas; el primer que es va identificar va ser ara fa poc més d’un any.