Els pressupostos de la Generalitat preveuen una inversió de set milions al Gironès que es repartiran en petits projectes

Les comarques gironines rebran, en total, una inversió de 50 milions d’euros a través dels pressupostos de la Generalitat per al 2015. Set d’aquests milions es destinaran a la comarca del Gironès. En aquest territori, la inversió més gran és la millora de la carretera que travessa Llagostera.

La inversió en els pressupostos de la Generalitat al Gironès brilla per la falta d’inversió en nous projectes. De fet, dels set milions i mig que es destinen a la comarca de Girona, dos d’ells són per a la millora de la carretera de Llagostera amb un pressupost de poc més de 2 milions i que ha de permetre renovar el ferm d’aquesta carretera al seu pas pel mig del municipi. També destaca la inversió que es fa en l’Hospital Trueta, tenint en compte que encara s’està definint el projecte del que ha de ser el nou hospital, que el Departament de Salut ja anunciava que seria lent. De fet es destina més de 600.000 euros a l’Institut d’Oncologia de Girona i al Servei de Diagnòstic per la Imatge. En àmbit de comarques gironines, Ensenyament és un dels departaments que aposta més fort pel territori amb partides de 12 milions per a la construcció de noves escoles a Caldes de Malavella, Blanes, Calonge i Roses. A banda, la Generalitat aposta per rellançar l’estació de Vallter amb una dedicació de 700.000 euros en diferents partides dedicades a renova remuntadors i vehicles de les pistes d’esquí, desprès que des de 2012 el govern català compti amb un 70% de les accions.

x