La PAH de la Garrotxa exigeix a l’Ajuntament d’Olot que compleixi la moció aprovada fa 10 mesos i multi els bancs amb pisos buits

L’Ajuntament d’Olot ha admès que encara no ha obert cap expedient sancionador als bancs que tenen pisos buits a la ciutat, 10 mesos després d’aprovar la moció presentada per la PAH Garrotxa que ho permet. El consistori ha respòs així a la pregunta que aquest dijous al vespre li ha traslladat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa. La regidora d’Habitatge, Anna Maria Linares, ha explicat tot i així que l’Ajuntament està avançant en mesures que li permeten disposar de pisos per a finalitats socials. “El plenari va aprovar estudiar les vies per imposar multes”, ha declarat la regidora, “però l’objectiu de la moció era posar pisos a disposició amb una finalitat social. Si bé d’una manera incipient, alguna cosa s’està movent en aquest sentit. Hi ha exemples de pisos adjudicats a la carretera de les Tries, per exemple”.


Les persones afectades per la impossibilitat de pagar l’habitatge o el seu lloguer que han assistit al ple municipal han omplert el saló de sessions. La seva reivindicació ha continuat a les portes de l’Ajuntament, on han manifestat sentir-se indignats “perquè l‘Ajuntament encara no ha multat cap banc i tampoc té ganes de fer-ho”. Segons dades de l‘Oficina d’Habitatge d’Olot, a la ciutat hi ha actualment 1370 pisos buits. Prop de 700 pertanyen a entitats bancàries. La PAH assegura que un centenar de famílies ja s’han adreçat a la plataforma per demanar ajuda, però creuen que hi ha una majoria d’afectats que “encara no s’han pronunciat”.

x