Sant Joan les Fonts arregla els carrers de l’entorn de la Plaça Major reutilitzant les llambordes

Els carrers adjacents a la Plaça Major de Sant Joan les Fonts tenen uns 100 anys d’antiguitat. Amb el pas dels temps s’han convertit en un ferm irregular, que ara l’ajuntament ha decidit remodelar.

Des de fa unes setmanes Sant Joan les Fonts està remodelant els carrers adjacents a la Plaça Major del municipi. Per fer-ho s’estan utilitzant les mateixes llambordes de basalt que ja hi havia i que tenen 100 anys de vida. “Aquestes llambordes no deixen de ser patrimoni del poble i com no pot ser de cap altre manera s’han de reutilitzar”, afirma Joan Espona, alcalde de Sant Joan les Fonts, que destaca que s’ha de tenir en compte que Sant Joan exportava llambordes arreu del país.

Aquesta era una obra reclamada pels veïns i que l’ajuntament tenia en ment des de feia temps però fins ara no s’ha disposat dels recursos econòmics per dur-la a terme. La Generalitat havia concedit a l’ajuntament una partida destinada a la construcció d’un pont per creuar el Fluvià. “En aquest moment l’administració no està en condicions de fer ponts” i per tant s’ha desviat aquesta partida per arreglar l’entorn de la Plaça Major.  L’obra es va realitzant a trossos per no tallar la circulació en aquests carrers del centre del municipi.