Els estudis informatius de traçat i d’impacte ambiental del tram estatal de la variant d’Olot estaran a exposició pública abans d’acabar l’any

El Ministeri de Foment ha enviat avui al Butlletí Oficial de l’Estat l’estudi de traçat i d’impacte ambiental de la variant d’Olot. La informació del tram de l’Estat sortirà entre el 26 i el 29 de desembre i es portarà a informació abans de la fi d’any. Es completa així la peça que faltava en la documentació de la variant d’Olot per emprendre el procés d’execució.

El Govern espanyol s’havia compromès a presentar a publicar abans de finals d’any tota la documentació per al`tram estatal del projecte de la variant d’Olot, això és, els estudis informatius de traçat i d’impacte ambiental. El retard en l’arribada d’aquests documents havien donat pas al pessimisme i els alcaldes del territori ja no els esperaven fins al primer trimestre del 2015.

El Ministeri de Foment ha enviat avui al Butlletí Oficial de l’Estat i amb caràcter d’urgència els estudis informatius de traçat i d’impacte ambiental del tram estatal de la variant d’Olot. Els tràmits necessiten 48 hores per sortir al BOE. Amb les festes de Nadal pel mig, és previsible que els estudis surtin publicats entre el 26 i el 29 de desembre. Això permetrà tenir la documentació a exposició pública abans d’acabar l’any, tal i com s’havia compromès el Govern espanyol en un primer moment. La publicació dels estudis permetrà conèixer el traçat final que Foment ha dibuixat per al tram estatal de la variant.

Es coneixerà el punt de partença de la carretera, l’enllaç amb les vies ja existents, la naturalesa del túnel que ha de construir-se en una part del traçat, així com l’impacte ambiental sobre una zona de gran sensibilitat com són els camps de conreu de la Vall de Bianya. En les properes hores, els ajuntaments afectats per la infraestructura rebran la documentació amb tota aquesta informació, que iniciarà el debat per elaborar el projecte definitiu de la variant d’Olot.