Noel Alimentària aposta pel medi ambient preservant quatre roures centenaris

Noel Alimentària ha traslladat quatre roures centenaris del seu recinte. Arran de les obres d’ampliació de les seves instal·lacions, l’empresa càrnia ha volgut conservar aquests arbres de fins a dos cents anys per assegurar-se’n la supervivència. Sense deixar de banda els factors econòmics i socials, un dels elements fonamentals per a Noel és la defensa del medi ambient.

Força, tècnica i coneixements en jardineria. Són els principals elements a tenir en compte a l’hora de fer una maniobra com aquesta. Aquest és el moment del transplantament d’un dels roures de 200 anys que hi ha a les instal·lacions de Noel Alimentària. Es tracta d’un fet curiós, ja que qui ha decidit preservar aquests arbres centenaris és una empresa d’elaboració de productes carnis. I és que per a Noel Alimentària el medi ambient és un element fonamental dins els seus valors empresarials.

Curiosament, fa 20 anys, quan es va fer una primera ampliació de les instal·lacions de l’empresa, es van voler preservar aquests roures sense tocar-los, ja que encara no hi havia tècniques que asseguressin la supervivència d’aquests si es movien de lloc. Ara amb aquesta nova ampliació de les instal·lacions, s’ha vist la necessitat de moure’ls. Per fer-ho, Noel Alimentària ha comptat amb la col·laboració de Vivers Sant Iscle, que s’ha encarregat del cuidar l’arbre perquè no pateixi.

Per a fer aquest trasplantament, Noel Alimentària ha utilitzat grues de grans dimensions, personal experimentat i durant un dia sencer, amb molta cura, ha aconseguit que, finalment, l’arbre s’adapti al seu nou medi.