La Cursa de Muntanya de Sant Silvestre de Les Planes d’Hostoles supera el rècord de participació en la seva quarta edició

Més de tres centenars de persones han participat aquest matí en la matinera Cursa de Sant Silvestre de Les Planes d’Hostoles, que s’ha consolidat com una cita ineludible en el calendari de curses de muntnya de La Garrotxa. Marc Carós i Imma Boada han estat els primers classificats en una prova de 12 quilòmetres apta per a tots els públics.

Temperatura freda però calorosa rebuda de Les Planes d’Hostoles a la seva Sant Silvestre, una cursa que tanca el 2014 en aquesta disciplina i que enguany ha complert quatre edicions.

Per Nadal, el millor regal per a la organització, el grup Ticox’s, ha estat veure la consolidació d’una prova que ha batut els seu rècord de participació i ja s’ha instal·lat de ple al calendari garrotxí de curses de muntanya.

El fet que una matinera Sant Silvestre se celebri el darrer cap de setmana de l’any i que resulti una cursa plenament de muntanya, passant per paratges i camins de bella factura, és el tret diferencial que fa triomfar la ‘Sansi’ de Les Planes.

Aquest matí, 270 corredors i una setantena de caminaires han participat en la cursa. En total, uns 340 esportistes han volgut gaudir d’un bon exercici físic per fer abaixar els torrons de la millor manera possible. A més, també s’ha dut a terme el Correxic, per als més menuts.

La cursa és apta per a tots els públics, es pot fer corrents o caminant i compta amb un circuit de 12 quilòmetres. Els caminaires fan quatre quilòmetres menys.

Aquest any el guanyador de la prova ha estat Marc Carós, del Ripoll, amb un temps de 52 minuts i 23 segons. Darrere seu, amb una distància de dos minuts, han arribat Rubén Hernández, del Bicicarril, i Elias Resina, del Montornés.

En la categoria femenina, on la Sant Silvestre de Les Planes també té molta tirada, la més ràpida ha estat Imma Boada, del Club Olímpic Farners, amb un temps magnífic d’una hora, 9 minuts i 4 segons, per davant de Marina Sau, atleta del Sant Grau, i Núria Serra, que corria sense equip.

La Sansi de Les Planes ha demostrat, un cop més, que ha vingut per quedar-se i que no hi ha millor menera de tancar l’any que fent esport i gaudint dels paisatges i camins de la comarca de La Garrotxa.