Montagut organitza la primera edició de la Cursa de Nadal del municipi, que aplega 75 participants

El municipi de Montagut ha organitzat aquest matí la primera Cursa de Nadal. Una prova festiva per a la gent del poble que substitueix el buit que ha deixat en aquestes dates el pessebre vivent tradicional del poble, que aquest 2014 complia 26 edicions però no s’ha acabat fent.

L’Associació Cultural Terra Aspra de Montagut va organitzar dissabte la primera edició de la Cursa de Nadal del municipi garrotxí. El pessebre vivent tradicional del poble complia aquest any 26 edicions, però no s’ha acabat duent a terme i s’ha decidit omplir aquest buit amb una cursa popular que ha acabat aplegant més de 70 persones.

Es tracta d’una cursa que recorre el poble de Montagut en uns dos quilòmetres, purament amateur. Un ambient festiu ha regnat durant tot el matí pels carrers del poble i molts dels participants hi han assisit disfressats. Lesindumentàries han estat d’allò més divertides i els participants han transformat la Cursa de Nadal en una gran festa plena de rauxa i bon ambient.

Tot i no ser una prova competitiva, el primer en creuar la línia de meta ha estat el jove Ricard Riera. Petits i grans han gaudit plegats d’un d’aquells actes que fa poble mitjançant l’esport. S’han repartit premis al corredor més veterà, al més jove i a la millor disfressa.