Els Pastorets de l’Orfeó Popular Olotí amplien les funcions i es representaran aquest vespre i també els dies 3 i 4 de gener

Els Pastorets és una de les costums catalanes més arraigades a Catalunya. A Olot, una de les representacions més tradicionals és la que organitza l’Orfeó Popular Olotí. Sota la direcció de Marta Puig, 54 membres de tots els grups de l’entitat representen aquesta obra nadalenca.

L’obra creada el 1880 per Antoni Molins i Ignasi Rubió es continua portant a l’escenari any rere any de la mà de l’Orfeó Popular Olotí. Aquesta és una de les versions de Pastorets més antigues de Catalunya i al teatre olotí, com ja és habitual, es pot gaudir amb el format original: castellà antic, en vers i bona part de l’obra cantada. “L’únic que s’ha fet al text original és tallar-los i treure algun personatge perquè els Pastorets de tota la vida duraven tres hores i mitja” explica la directora de l’obra, Marta Puig, que detalla que l’únic que s’hi ha fet és afegir el caganer.

En la funció hi participen tots els grups de l’entitat sumant més de 50 persones, les suficients per doblar alguns personatges. Aquest any s’havien programat els dies 26, 27 i 28 de desembre. Tant la del dia 26 com la del dia 28 van penjar el cartell de complert amb 130 espectadors en cada una. Per tota aquells que no els han vist encara, enguany s’ha decidit fer dues funcions més els dies 3 i 4 de gener.