‘El perfil pedagògic de Josep Berga i Boix’ és un dels quatre volums que recullen les obres literàries completes de l’artista olotí

Exposicions pictòriques, una aplicació per a telèfons intel·ligents o una antologia dels textos de l’artista, són algunes de les activitats que l’Ajuntament d’Olot i diferents entitats culturals de la comarca han organitzat per homenatjar la figura de Josep Berga i Boix, en motiu dels cent anys de la seva mort. D’altra banda, aquest any, també s’ha descobert la seva desconeguda faceta d’escriptor, i s’han presentat els dos primers dels quatre volums que recolliran les obres literàries completes de Josep Berga i Boix. El primer volum és “Perfil pedagògic de Josep Berga i Boix. Les memòries de l’Escola de Belles Arts d’Olot”, a càrrec de Joan Sala Plana i M. Assumpció Arnau.

El llibre se centra, doncs, en el vessant pedagògic de Berga i Boix i la seva tasca al capdavant de l’Escola de Belles Arts d’Olot, que queda reflectida en les memòries anuals de l’escola que redactava per a l’Ajuntament d’Olot i per a la Diputació de Girona. En ell hi ha una llista amb els noms dels prop de dos mil alumnes que van passar per les seves mans, on també hi havia dones.

Aquesta obra es pot comprar a Can Trincheria i a les llibreries de la ciutat. Aquesta obra permet endinsar-nos en la figura de l’artista per conèixe’l de prop.

Tot i que ara amb el final d’any finalitzi la commemoració d’aquest centenari, es Berga i Boix és i serà sempre una figura clau del panorama artístic de la ciutat d’Olot i, per extensió, de la pintura catalana, que cal recordar.