La Vall de Bianya presentarà al·legacions als estudis informatius de la variant d’Olot per preservar el seu sòl agrari

Doncs bé, el corredor natural de la Vall de Bianya en paral·lel a la N-260 a què feia referència la informació que acaben d’escoltar és on es troben almenys 10 hectàrees de sòl agrari de gran qualitat. Els mapes del Departament d’Agricultura identifiquen aquet sòl com un dels millors de Catalunya. L’Ajuntament de la Vall de Bianya vol preservar el corredor natural a tota costa. Presentarà una al·legació al projecte amb una proposta que eviti passar pels camps de conreu de gran valor natural.

L’Ajuntament de la Vall de Bianya s’ha posat en mans de tècnics per presentar una proposta alternativa a la variant d’Olot que contraresta la dissenyada pel Ministeri de Foment. L’estudi informatiu del Govern espanyol proposa un túnel curt des de la Canya i per les Feixes per sortir a Llocalou. Des d’allà, pretén construir una carretera paral·lela a la N-260 que discorri per un sòl agrari identificat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat com un dels millors de Catalunya. El consistori de la Vall de Bianya presentarà una al·legació al projecte per evitar un impacte sobre aquests camps.

L’Ajuntament de la Vall de Bianya aposta decididament pel túnel que el territori havia previst en un primer moment, un túnel sota el castell del Coll que connecti l’Hostal del Sol d’Olot amb el Mas Bilbé de Bianya. Foment ha declinat aquesta possibilitat per motius econòmics. El consistori de Bianya és conscient que el debat sobre aquest tram a la vall pot endarrerir el projecte. Tot i així, no s’oposa a la proposta del consistori d’Olot de dividir l’execució de la variant estatal perquè el tram que passa per Olot no s’endarrereixi.