Olot instal·la dues noves càmeres de videovigilància i estudia ubicar-ne una tercera

Olot augmentarà el nombre de càmeres de videovigilància. A banda de les instal·lades al centre de la ciutat, darrerament s’ha incorporat una nova càmera a la rotonda de la Solfa, que llegeix les matrícules dels vehicles que hi passen. A més, hi ha prevista la instal·lació de dues càmeres al passeig de la Muralla i al carrer de Sant Ferriol.

Porten més d’un any de vida a Olot, i la Policia Municipal ja les ha utilitzat per identificar delinqüents. Es tracta de les càmeres de videovigilància instal·lades el setembre del 2013 al centre de la ciutat, que van ajudar a detectar l’individu que va entrar a robar en un comerç de davant l’església de Sant Esteve d’Olot la nit de Nadal. Les gravacions també van permetre descobrir que no havia estat l’únic intent de robatori que va cometre el lladre durant aquestes festes; ara al lladre també se’l jutjarà per la temptativa de robatori en l’altre establiment.

Arran de la seva utilitat, la Policia Municipal preveu incorporar tres càmeres més al sistema. Una ja està instal·lada, i regula el trànsit: es troba situada a l’entrada d’Olot per la zona de la Solfa, que detecta les matrícules dels vehicles que arriben a la ciutat. Les altres dues càmeres s’instal·laran al centre d’Olot: una està confirmada i anirà al Passeig de la Muralla; l’altre es destinaria al carrer de Sant Ferriol. La càmera de Sant Ferriol és l’única de les tres que no està confirmada; de moment la seva instal·lació no està aprovada.