La matemàtica Elisabet Canalias i l’entrenador de waterpolo Joan Lluís Albella han estat elegits nous ambaixadors de la ciutat d’Olot

El nomenament d’ambaixador d’Olot és un reconeixement que el consistori fa als olotins que amb la seva destacada feina fora de Catalunya, contribueixen a enaltir el nom de la ciutat arreu del món.

És també una invitació perquè els elegits continuïn promocionant Olot en les ciutats on desenvolupin la seva feina. El nomenament de la científica de l’Agència Espacial Francesa  i matemàtica, Elisabet Canalias, va ser tota una sorpresa per a ella, que va declarar sentir-se molt agraciada. Durant el seu parlament, la matemàtica va explicar que, quan ella i el seu equip van aconseguir l’aterratge del robot Philae al cometa, van ser l’enveja de tot el món científic, inclosa la NASA. 

L’altre nou ambaixador d’Olot és Joan Lluís Albella, entrenador de waterpolo i director tècnic del club Askartza-Claret de Leoia, Biscaia. Ell, juntament amb Elisabet Canalias, van ser rebuts al despatx d’alcaldia d’Olot, on van poder signar el llibre d’honor de la ciutat. Des que l’Ajuntament d’Olot va impulsar aquesta iniciativa, la ciutat ja compta amb una dotzena de destacats ambaixadors olotins que resideixen habitualment fora de Catalunya. Joan Lluís Albella porta cinc anys desenvolupant les tasques de director tècnic de l’Askartza-Claret de Leioa, i a més és el seleccionador dels combinats absolut, juvenil i cadet d’Euskadi. Va ser fitxat específicament per fer créixer el planter del club basc, que aleshores només comptava amb una cinquantena d’esportistes, amb l’objectiu de retornar el primer equip a la 1a estatal, una fita que es van marcar per a complir en cinc anys vista. Albella ho va aconseguir en molt menys.