La ocupació dels allotjaments i restaurants per Cap d’Any a la Garrotxa ronda el 85% de mitjana

La ocupació dels allotjaments i restaurants de la Garrotxa per Cap d’Any s’incrementa respecte la xifra registrada l’any passat. Segons Turisme Garrotxa, el global d’ocupació ronda el 85%, cinc punts més que el 2013. Els serveis més buscats són els llits a allotjaments rurals i cases de colònies, així com un cobert als restaurants oberts la nit de cap d’any.


Una de les dates on la gent vol fer més plans fora de casa és la nit de cap d’any. Per aquest motiu els serveis que obren en aquesta data són molt buscats; segons les dades que presenta Turisme Garrotxa, hi ha ocupada un 85% de la oferta, un 5% més que l’any passat.

Per sectors, els hotels i pensions presenten una ocupació del 70%; els apartaments turístics ronden el 90%, així com les cases de turisme rural i els càmpings amb bungalows. Les cases de colònies es troben ocupades per complet. Pel que fa a trobar un cobert a un restaurant, es té constància que avui només obren el 25% del total d’establiments garrotxins; els que estan oberts, però, estan ocupats al 95%. En l’àmbit dels allotjaments, a més, l’ocupació no s’acaba la nit de cap d’any, sinó que els clients opten per allargar la seva estada entre dues i cinc nits, aprofitant la proximitat del cap de setmana.

Tot i que per a ells serà una nit de feina enmig de la festa general, fa dies que treballen perquè els clients comencin l’any de la millor manera possible.