El diputat de CIU Jordi Xuclà acusa l’Estat d’abandonar les comarques gironines no apostant pel desdoblament complet de l’N-II

El diputat olotí de CiU al congrés, Jordi Xuclà, ha criticat durament l’absència d’inversions del Govern espanyol al tram de la NII que passa per l’Alt Empordà, ja que encara no se n’ha previst el seu desdoblament. Xuclà ha sentenciat que l’Estat ha abandonat la N-II. Des del Partit Popular, la diputada Concepció Veray ha recordat que fa només uns dies el conseller de Territori, Santi Vila, va agrair a Foment el desdoblament del tram Sils-Caldes. Veray diu que l’evidència dels fets i les paraules de Vila desautoritzen i desmenteixen Xuclà, i ha acusat el diputat de CiU de moure’s per interessos “partidistes”.


L’Estat no preveu el desdoblament del tram altempordanès de la NII. Des de CiU es critica que la demarcació de Girona i en concret l’Alt Empordà siguin els punts amb menys inversió de l’Estat. Aquest tram de carretera entre Bàscara i Pontós exemplifica perfectament la manca d’inversions de l’Estat a la comarca. El diputat de CiU al congrés, Jordi Xuclà critica que no es prevegi aquest desdoblament quan es fan inversions en Alta Velocitat en zones de dubtosa viabilitat.

Xuclà també ha alertat de la possible compensació que s’haurà de pagar a TP Ferro per la falta de freqüència de pas de trens pels túnels del tren d’Alta Velocitat, ja que la previsió era que en passessin 60 i no s’arriba aquesta xifra. De moment, l’Estat ja ha fet un primer pagament, de 132 milions a TPFerro , que segons el diputat haguessin pogut servir per fer el desdoblament de la NII.