Una cinquantena de persones munten en menys de 12 hores el campament reial més fastuós de la comitiva dels Reis Mags d’Orient

Aquest divendres a la tarda té lloc la primera jornada del Campament reial que la comitiva de Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient munta a Olot. És el campament més fastuós i de més llarga durada dels que es té constància a Catalunya. Aquest matí, el Centre Els Catòlics i la brigada municipal l’han muntat en temps rècord perquè obri les portes aquesta tarda als nens i nenes i les seves cartes.

Ple moviment aquest matí a la Plaça Clarà d’Olot per muntar el Campament Reial. Una cinquantena de persones han treballat des de les sis del matí per tenir-lo a punt entre les cinc i 2/4 de 6 de la tarda, quan és previst que arriba la primera comitiva. El campament reial promet sorpreses, com cada any. No totes es coneixen a hores d’ara. Aquest any, el Campament Reial arriba amb dues novetats importants. Una d’elles és l’horari. L’organització tancarà les portes del recinte a les 9 del vespre per tal que els patges finalitzin la seva feina a una hora prudencial. La segona novetat serà la possibilitat que els visitants escriguin en un plafó la seva procedència. Els fulls amb el record voluntari dels visitants s’exposaran als Catòlics en una mostra que recollirà l’activitat al campament i la cavalcada, per a la qual també es fa una petició. L’organització demana als assistents de la cavalcada que il·luminin amb la llanterna del seu telèfon mòbil el camí final dels Reis Mags quan baixin de les carrosses i s’encaminin als trons reials. Una setantena de patges ompliran el campament reial d’Olot cadascun dels dies que estarà obert al públic, fins diumenge. És previst que un total de 250 participin a la gran cavalcada de la Nit de Reis.