Entre avui i demà es vendran 800.000 Tortells de Reis a les pastisseries catalanes

Els regals no són els únics protagonistes del dia 6 de gener. Comparteixen el protagonisme amb el Tortell de Reis. Enguany es calcula que a tot Catalunya se’n vendran al voltant de 800.000 unitats. Tot i que des de fa uns anys les grans superfícies han començat a vendre aquests dolços, les pastisseries són on més es venen.

 

Dia de moviment a les pastisseries catalanes que s’emplenen de Tortells de Reis, postres tradicionals del 6 de gener. Entre avui i demà es calcula que es vendran fins a 800.000 d’aquests dolços, tots ells amb la corona, el rei i la fava. Aquesta és una tradició molt arrelada adoptada del país veí, França, on aquest tortell es menja al mes de gener però “sense el farcit de massapà, només el brioix i les fruites per sobre” explica Jordi Ferrer, de la Passtisseria Ferrer d’Olot.

En el format tradicional és com més es venen els Tortells de Reis. Amb massa de brioix i farcits de massapà. També s’han fet molt populars els tortells de pasta de full i farcits de crema, nata o xocolata. A part d’aquestes poques variacions, però, poc es pot innovar amb aquests dolços.

A les pastisseries catalanes se’n pot trobar de totes mides.  Per escollir la quantitat més adequada es recomana una mitjana d’entre 100 i 150 grams per persona.