L’aplicació de la integració tarifària al transport públic del Ripollès permet reduir entre un 22 i un 45% el cost dels viatges entre la comarca i Barcelona

Una de les principals novetats a la comarca del Ripollès per aquest 2015 és la incorporació de la comarca al sistema tarifari integrat del transport metropolità de Barcelona. La integració suposarà reduir el cost dels viatges entre la comarca i Barcelona entre un 22 i un 42 %. Es tracta d’una reivindicació històrica per part dels usuaris que a partir d’ara se’n podran beneficiar. Aquest matí, els usuaris del tren que marxaven direcció Barcelona s’han mostrats satisfets perquè finalment la comarca del Ripollès estigui inclosa dins la tarifa integrada.

El Ripollès passa a forma part d’una nova setena zona. Es vendran packs de 10 viatges amb un preu únic de 52 euros. Per posar un exemple: per un usuari de Ripoll que viatgi fins a Barcelona amb Rodalies, el preu d’un billet senzill és de 7,18€, mantenint el preu del 2014. Ara, en canvi, qui compri un abonament de 10 viatges i la targeta integrada T-10 d’una zona, el viatge li sortirà per 5,20€, el que suposa 1,98€ d’estalvi. Els packs amb l’abonament de 10 viatges i la targeta dintegrada T-10 d’una zona es podran adquirir a les taquilles de les estacions de Rodalies de la 1a corona tarifària, a Ripoll i Ribes de Freser, i a totes les màquines d’autovenda.

x