El periodista ripollès Raimon Subirà ha mort a l’edat de 52 anys

El món del periodisme de proximitat està de dol avui per la mort del del periodista ripollès Raimon Subirà, que ens va deixar ahir a l’edat de 52 anys. Subirà va ser el director del setmanari El Ripollès i el director de continguts dels mitjans de Corisa Media Grup durant més de deu anys. La seva implicació amb els mitjans de proximitat del Ripollès va començar a l’edat de 18 anys.

Raimon Subirà i Roca va morir ahir a l’edat de 52 anys a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Subirà era el director del setmanari El Ripollès i el director de continguts de tots els mitjans de Corisa Media Grup. Raimon Subirà va estar vinculat amb els mitjans de comunicació des de ben jove i és que les seves inquietuds van fer que s’interesses per la ràdio des de ben petit. Als 18 anys va començar la seva tasca a Ràdio Ripoll com a col·laborador compaginat la seva afició i passió per aquest mitjà i els esports amb les tasques d’administració. Va incorporar-se professionalment el 1991 com a cap d’esports al mitjà radiofònic. Sis anys més tard, al 1997 va fer el salt professional a Girona on va veure com néixer l’emissora Ona Catalana. Dos anys més tard, ja entrats al 1999, va ser el torn de fer rumb a Barcelona de la mà de la ràdio i Ona Catalana, convertint-se en el primer locutor en retransmetre un partit del Barça en aquesta emissora a la final de la copa del rei des de València i contra el Mallorca. Raimon Subirà va ser un periodista autodidacta que va treballar amb els més grans de la professió: Josep Cuní, Pere Escobar, Josep Puigbó i Neus Bonet, entre molts altres, de qui es va guanyar el respecte amb la seva constant dedicació a explicar el què succeïa en el món de l’esport català. Ara fa deu anys, al 2004, va decidir tornar a casa, a Ripoll, per encapçalar un projecte engrescador, la construcció del nou setmanari El Ripollès. Des d’aleshores, va ser el director d’aquesta publicació setmanal. Durant aquest període també va assumir la direcció de continguts dels mitjans de Corisa Media Grup. El funeral per Raimon Subirà tindrà lloc demà al Monastir de Santa Maria de Ripoll, a partir de les 4 de la tarda.

Deixa un comentari