Els alumnes de la Garrotxa comencen les classes de 2015

Després de Reis, toca tornar a l’escola. Aquest matí, la mainada de la Garrotxa ha hagut de matinar, omplir de nou les motxilles i oblidar-se per una estona de les joguines que els Reis els van portar fa dos dies. A la classe, però, han pogut retrobar-se amb els seus amics i parlar dels regals a les mestres i als companys. Alguns, però, haurien preferit quedar-se a casa i seguir jugant, malgrat que a l’escola hi han retrobat a tots els seus amics.

Però aquesta no ha estat l’única novetat del dia als centres educatius. Teresa Pijoan, directora general d’Educació Secundària i Batxillerat, ha anunciat aquesta setmana que Ensenyament implusarà una doble titulació a l’ESO per evitar que els alumnes hagin d’escollir entre FP i Batxillerat a tercer de secundària, en contra del que preveu la llei Wert. La directora pedagògica de l’Escola Pia d’Olot ha aclarit que és una mesura que “es pren perquè els joves no hagin de triar abans d’hora” i que “es puguin oferir totes les oportunitats a la gent perquè es pugui formar acadèmicament”.

Malgrat tot, l’aplicació tant de la llei Wert com d’aquesta nova normativa de la Generalitat no serà immediata ja que “en total, no s’aplicarà fins el curs 2017-18”, segons Asperó. La intenció és, doncs, trobar una escletxa a la llei impulsada pel govern espanyol per tal que els joves estiguin més formats per a prendre una decisió que ben podria determinar el seu futur.

x