L’Associació Alba convoca un nou concurs literari, enguany canvien de gènere i és de relats curts

L’Associació Alba inicia un concurs literari de relats curts per a dones. El període d’entrega del textos ja està obert i els guanyadors es donaran a conèixer al mes de març coincidint amb el dia de la dona. D’entre tots els textos participants s’escolliran els finalistes que s’editaran en un fullet.

Aquest és l’aspecte que té el fullet que Alba, l’Associació de dones de la Garrotxa edita cada dos anys amb els textos finalistes del seu concurs literari. Aquest 2015 tornen a convocar-lo, però han canviat de gènere literari. Fins ara el concurs era de poemes, enguany han passat a la narració amb relats curts. El canvi es deu, tal com explica al presidenta de l’entitat, Catalina Sellas, a la voluntat de facilitar la participació a un públic més ampli de dones amb un gènere més fàcil que la poesia.

En el concurs hi poden participar totes les dones de la Garrotxa de més de 16 anys amb un únic text que ha de ser en català.
Els treballs han de ser inèdits, que no s’hagin presentat prèviament a cap altre concurs i la temàtica del relat és lliure. Les bases del concurs es poden trobar a Can Trincheria i a la Biblioteca Marià Baireda d’Olot.

Els guanyadors del concurs es donaran a conèixer el mes de març. Aquest mateix mes, l’entitat realitzarà també un col•loqui amb l’escriptora Ada Castells sobre el seu llibre ‘Pura Sang’. Al col•loqui hi assistirà una psicòloga per tractar la temàtica de la por, que tracta el llibre.
Aquesta xerrada es farà el divendres 6 de març a Can Tincheria. L’Associació disposa de varis exemplars del llibre per poder-lo deixar en préstec a totes les sòcies per tal que el puguin llegir abans de la presentació.

x