Girona és la regió d’Europa on més han descendit els accidents mortals de trànsit amb un 43% aquest 2014

En un any, els accidents a Girona han baixat un 43% respecte l’any anterior, fet que suposa que sigui el territori europeu en què més baixen el accidents si fem la mitjana d’accidents en relació al nombre d’habitants. Això arriba desprès de la millora en les carreteres de Girona o la prohibició de camions a la Nacional.
L’única dada negativa la dona l’augment de víctimes mortals en els vianants. De fet, a Girona només hi ha hagut un vianant mort en el 2014, però suposa un augment ja que l’any passat no n’hi va haver. A més, mentre les víctimes mortals joves baixen, augmenten les morts en el col·lectiu de gent gran.
En general, el Servei Català de Trànsit assegura que no hi ha cap punt negre en les carreteres gironines i que els bons resultats es deuen al model de sensibilització, formació i informació de la seguretat viària i no de sanció com passa a la resta de l’estat espanyol o altres països europeus.