Presentació de la Fira del Fesol de Santa Pau i de la 25a Fesolada

Dissabte al matí es va presentar la Fira del Fesol de Santa Pau, que tindrà lloc el proper cap de setmana a la localitat garrotxina. Enguany, l’acte referencial de la fira, la Fesolada, celebra 25 anys i per això, els productes convidats també seran garrotxins: el farro i el fajol.

Tret de sortida a la Fira del Fesol de Santa Pau. Dissabte a les 11 a la plaça del mercat d’Olot es va començar a promocionar aquest esdeveniment amb la seva presentació. Enguany, la collita d’aquest llegum típic garrotxí, ha estat molt abundant: es preveu tenir-ne fins a 50 tones, seogns Lluís Sunyer, President de l’Associació de Recol·lectors del Fesol de Santa Pau. Segons Sunyer, és possible que se’n tingui fins la propera collita.. Aquest any també se celebra el 25è aniversari de l’acte emblema de la fira, la Fesolada. En aquest esdeveniment multitudinari, fins a 16 restaurants de la comarca participaran per a oferir plats fets de fesols a tots els visitants.

L’alcalde de Santa Pau n’ha fet una valoració positiva i preveu que unes vuit mil persones puguin apropar-se al poble per la Fesolada.

També en commemoració del quart de segle de l’acte, l’il·lustrador Tavi Algueró ha modificat el cartell de la fira, també de la seva autoria, per a plasmar la seva essència, que al seu parer és d’un cert caos dintre de la bona organització de la Fira, però sobretot de molta diversió. Una diversió que, amb l’esperança que el temps aguanti, es repetiran el cap de setmana que ve.

x