L’actor Toni Albà imparteix un taller d’entrenament actoral a Olot

Dissabte a la tarda l’actor i comediant Toni Albà ha impartit un taller de teatre centrat en la figura del bufó. L’artista, amb una notable trajectòria ha pogut transmetre els seus coneixements a una vintena de garrotxins.

Si alguna cosa va deixar clara Toni Albà dissabte a la tarda als Catòlics d’Olot és que per fer de bufó, cal utilitzar el cos. Deixeble de l’escola de l’humorista francès, Jacques Lecoq, l’actor català va impartir els seus coneixements en taller d’entrenament actoral dissabte passat a la tarda a una vintena d’actors i actrius de la comarca.

Impulsat per l’aula de teatre Groc Llimona, el taller ha estat útil per a deixar clar el paper del bufó en la societat, des dels seus orígens a l’edat medieval, fins al que és ara. La presència d’un artista amb trajectòria i renom és una bona manera de fer que els alumnes posin en pràctica els coneixements que adquireixen amb els cursos de teatre.

Més enllà del curs, Albà ha aprofitat l’actualitat més recent, per l’atemptat terrorista islàmic a la revista francesa ‘Charlie Hebdo’, per parlar sobre els possibles límits de l’humor i de la llibertat d’expressió, dient que hem de poder riure de tot, però que cal ser curosos amb el temps que passi i com ho fem. I és que la figura del bufó, avui dia, segueix sent tan important com sempre.

 

x