El grup de teatre ‘Farandulacis’ interpreta la ‘Cançó de Nadal’ de Charles Dickens a l’Orfeó Popular Olotí

El grup ‘Farandulacis’ ha interpretat aquesta tarda la ‘Cançó de Nadal‘ de Charles Dickens a l’Orfeó Popular d’Olot. Aquesta companyia amateur, formada per pares i mestres de l’escola Artur Martorell, a Horta Guinardó, es va crear fa tres anys per a fomentar el teatre en l’ambient escolar de la zona i molts alumnes també participen en l’obra.


 

Els nervis s’han sentit rere l’escenari des de força estona abans del començament de la funció, però els assajos eren suficients. Per alguns nens ha estat la primera vegada a l’escenari, altres han repetit, però semblaven els més segurs de tots. Els adults, en canvi, semblaven preocupats perquè tot estigués a punt i tot anés bé.  Tots formen part del grup Farandulacis, un projecte ideat per pares i mestres de l’escola barcelonina Artur Martorell per fomentar el teatre en l’entorn escolar.

Aquest conjunt, ben original i poc corrent, està en marxa des de fa tres anys i no sembla que hagi d’aturar-se. Roger González n’és el director i es mostra satisfet pel temps que porta dirigint-lo, però encara no havia actuat fora de Barcelona. La d’avui, ha estat la primera i han triat Olot per estrenar-se fora de la capital, ha estat per la presència d’una actriu olotina, Anna Bach.

També és l’última actuació que possiblement faran de ‘Cançó de Nadal’, però això no vol dir que es quedin quiets, al contrari: el grup ja està treballant en un nou projecte i l’expectativa és seguir animant als nens a pujar dalt els escenaris.

 

x