La Cambra de Comerç defensa la rendibilitat de l’aeroport de Girona perquè ha augmentat l’ocupació als avions tot i la baixada de passatgers

Tot i la baixada de passatgers que hi ha hagut a l’aeroport de Girona aquest 2014, el percentatge d’ocupació ha estat més elevat. Aquest fet, segons el president de la cambra de comerç de Girona, és sinònim que l’equipament és rendible.

Segons les dades d’ocupació de l’Aeroport de Girona, fins al novembre del 2014 per l’equipament hi ha passat 2 milions 110 mil persones, un 21% menys respecte el 2013. I és que la dràstica retallada que va fer l’aerolínia irlandesa s’ha traduït en una pèrdua constant de passatgers. Per a la Cambra de Comerç de Girona, però, aquesta realitat en cap cas és sinònim que l’equipament no pugui ser rendible. Explica que tot i la retallada de vols, els avions actualment van més plens. I és que per la Cambra de Comerç, el que cal per impulsar l’aeroport és incrementar-ne les rutes. Creu que és possible que Ryanair incrementi les seves destinacions ara que ha fet una compra de 200 avions. Per això, la Cambra sosté que el territori ha de passar a gestionar l’equipament, i manté l’oferta a l’estat per comprar les instal·lacions de Vilobí d’Onyar. De moment, però l’Estat ha tancat la porta a vendre els aeroports per peces i els vol privatitzar en bloc.