L’ANC d’Olot demana una manifestació a Barcelona si el “bloc independentista” no arriba a un acord

L’ANC, Territorial d’Olot per la independència ha adreçat una carta al Secretariat Nacional de l’ANC que recull el posicionament dels associats de l’ANC a la Garrotxa davant del retard en l’acord entre CiU i Esquerra, que l’entitat considera un impàs per al procés sobiranista.

A la carta, l’ANC d’Olot constata que la manca d’un acord polític per fer aviat unes eleccions plebiscitàries a Catalunya contribueix perillosament a escampar el desànim i els derrotisme entre molts ciutadans que s’han vingut manifestant en favor de la independència, que ara creuen que el procés està encallat per raons partidistes. Segons apunten, els partits polítics sobiranistes no han estat a l’alçada de les seves expectatives, i els exigeixen generositat i altura de mires. Creuen que cal un ràpid acord polític perquè el bloc sobiranista es presenti unit, no necessàriament dins una llista única, però sí com un bloc, si cal amb tres llistes, unit per la independència. Creuen que Mas, Juqueras i la CUP haurien d’escenificar aquest acord, ben aviat i  al màxim nivell, per enviar un missatge de tranquil·litat a la majoria social del nostre país. Exigeixen als partits del que anomenen bloc independentista una entesa que vagi més allà de les eleccions per omplir de contingut i garantir la necessària estabilitat parlamentària en la immediata legislatura, el que segons ells vol dir un govern d’unitat, sense exclusió de cap partit del Bloc; acord de no bloquejar el pressupost; acord per acabar de completar estructures d’estat que inclogui el passaport català; i aprovació, en el termini màxim dels 18 mesos, d’una Declaració Unilateral d’Independència per part del Parlament.

També proposen una campanya electoral amb un pacte de no agressió entre els partits del bloc. En cas que l’acord que demanem no es faci realitat en els propers dies, pensen que l’ANC ha de tornar a convocar una gran manifestació a Barcelona per demostrar la força de la ciutadania. Acaben proposant que la manifestació tingui lloc, com a molt tard, durant el cap de setmana del 17 i 18 de gener, i volen eleccions durant el primer trimestre del 2015.

x