La Garrotxa tanca el 2014 amb una baixada de l’atur del 7,7%

La Garrotxa ha tancat el 2014 amb 3.166 persones a l’atur, un 7,7% menys que l’any anterior. És la comarca gironina on més ha descendit l’atur, només per darrere de la Cerdanya i el Ripollès. L’empenta de la indústria i l’augment del consum es troben darrere de la disminució.

La Garrotxa ha tancat el 2014 amb 3.166 persones a l’atur, 263 menys que al desembre del 2013, i l’atur a la comarca ja se situa per sota de l’11%. L’administració continua treballant en la dinamització de l’economia, si bé admet que els recursos de què disposa són limitats. El Consell Comarcal atribueix el descens de l’atur a l’aposta de la indústria i l’augment del consum.

Fa uns mesos, algunes administracions van unir-se per crear un ens de promoció econòmica comarcal. L’organisme treballa per promoure mesures específiques en els sectors que més ho necessiten.

Les Planes d’Hostoles és el municipi que ha experimentat el descens més significatiu de l’atur durant el 2014, amb prop d’un 21%. El municipi ha sabut reaccionar al tancament de Filatures Dusol, que el 2012 va deixar sense feina a seixanta treballadors i va disparar l’atur.

L’alcalde de les Planes apunta que moltes de les mesures de promoció empreses des de l’Ajuntament es faran visibles a finals d’any.