‘Les 256 fonts de Sant Joan les Fonts’ és el nou llibre de Manel Soler i Josep Oliveras

Els autors Manel Soler i Josep Oliveras han presentat un nou llibre fruit de la recerca historiogràfica que han titulat  ‘Les 256 fonts de Sant Joan les Fonts’. L’obra és un compendi dels brolls d’aigua naturals o construccions municipals que donen nom al municipi garrotxí.

Els brolls d’aigua naturals o construccions humanes fetes per a la sortida de l’aigua són comuns a Sant Joan les Fonts, municipi on el basalt acaba i deixa sortir les aigües subterrànies procedents d’Olot o de la Canya. Antigament, cada mas tenia la seva font. Posteriorment, els barris del poble i, més tard, les fàbriques, van proveir-se d’aquests sortints d’aigua, generadores de vida i de comunitat. La majoria d’aquestes fonts no han desaparegut, però sí poden haver estat oblidades per la majoria dels veïns de Sant Joan les Fonts. Ara, Manel Soler i Josep Oliveras les han recollit en un llibre per tal de recuperar la seva memòria.

Els autors han fet un exhaustiu treball de camp per recollir les 256 fonts del llibre. Asseguren que la troballa de cada font ha esdevingut tota una aventura, com la recerca que van fer a la Font del Sellés, i van trobar-hi un senglar.

Altres recerques han resultat inclús emotives per als autors. El llibre també recull la història de les fonts municipals i ornamentals de Sant Joan, algunes que encara brollen i es mantenen actives, i d’altres que han desaparegut.

El nou títol ha sortit al mercat amb un miler d’exemplars. Es pot trobar a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, així com a les llibreries d’Olot.

Deixa un comentari