Tavi Algueró i Àngel Rigall treballen en un nou gegantó encarregat per la Colla Gegantera de Caldes de Malavella

Els artistes Tavi Algueró i Àngel Rigall treballen en un nou gegantó. En aquest aquesta ocasió, però, no es quedarà a la comarca. Es un encàrrec d’un geperut que han rebut de Caldes de Malavella.

Segons explica la llegenda de Caldes de Malavella en l’edat mitjana els nens desapareixien del poble segrestats per un geperut que els donava a la bruixa Malavella perquè se’ls mengés. Seguint aquesta llegenda, el municipi de la Selva ha anat convertint en gegants els personatges protagonistes d’aquesta narració popular. Ara han encarregat la creació del geperut als artistes garrotxins Tavi Algueró i Àngel Rigall.

L’encàrrec va sortir arrel que la Colla Gegantera de Caldes de Malavella quan va venir a la trobada gegantera que es va fer a Olot en motiu dels 125 anys dels gegants i “els va agradar molt la Bruixa del Mallol, perquè era el tipus de gegantó que buscaven per fer el geperut” explica Àngel Rigall. Tavi Algueró afegeix que “ja existeix un personatge en les festes de Caldes de Malavella que es dedica a perseguir la mainada però ara han volgut convertir-lo en gegant”.

Amb el nas i les orelles grans, cabell greixós i aspecte malgirbat. Una mà tancada per agafar el sac on carregar els nens i l’altre mà oberta i movible per simbolitzar la caça dels els infants és el que se’n pot entreveure, en aquesta primera fase de creació, de com serà l’aspecte final del geperut.

En aquesta primera fase han cerat les escultures massisses de fang i quan estigui tot ben acabat amb tots els detalls, posaran la fibra de vidre per sobre i després trauran el fang detalla Àngel Rigall que afegeix que d’aquesta manera aconsegueixen que pesi molt poc i sigui molt resistent.

El gegantó ha d’estar finalitzat per al mes de març, per tal que el geperut pugui sortir a perseguir els nens i nens caldencs durant les Festes de la Malavella, a finals d’abril.